Крводарителска акција за потребите на пациентите во охридските болници

Понеделник, 24 Јун 2019 | Прочитано 111 пати.

Со цел обезбедување на доволни количества крв и крвни продукти за потребите на пациентите во здравствените установи во Охрид во летниот период, Црвен крст Охрид организира крводарителска акција која ќе се реализира на 26-ти јуни, среда, во просториите на ОСУ Св.Климент Охридски-Гимназија. Акцијата ќе се реализира во периодот од 9-13 часот.


Искажете ја својата хуманост дарувајќи ја драгоцената течност на оваа крводарителска акција.


Извор: Ohridnews

[назад]
loading...
Коментари