Решен проблематичниот простор на учениците ОУ”Браќа Миладиновци” Струга

Вторник, 14 Мај 2019 | Прочитано 473 пати.

Просторот меѓу ОУ”Браќа Миладиновци” и Центарот за култура од секогаш бил проблематичен простор за учениците на оваа училиште особено во периодот на обилни врнежи на дожд и појави на поплави беше сосема непрооден.
Градоначалникот на Општина Струга го реши и овој проблем, односно просторот беше реконструиран, со бетонски плоги, создавајќи патека со параметар од 370 м2, проодна за учениците на ОУ”Браќа Миладиновци”


 

[назад]
loading...
Коментари