Светска недела на детето

Среда, 09 Окт 2019 | Прочитано 123 пати.

Во рамките на одбележувањето на Светската недела на детето, денес дел од децата и и вработените од детската градинка ја посетија општина Струга и остварија средба со градоначалникот Рамис Мерко.


Децата имаа подготвено шишиња со писма, на кои писма беа напишани правата на децата кои им беа поделени на вработените на општинската администрација и градоначалникот Мерко.


Градоначалникот со задоволство ги прими шишињата на децата и заедно испеаја неколку песни, и им порача да бидат послушни и примерни и да градат уште поубава иднина.


Канцеларија за односи со јавноста,
Општина Струга


----------------------------------------------------


Java botërore e fëmijëve


Në kuadër të javës botërore të fëmijëve , sot pjesë e fëmijëtve dhe stafit të çerdhes “Dielli” vizituan Komunën e Strugës dhe realizuan takim me Kryetarin Ramis Merko.


Fëmijët kishin përgatitur letra në shishe ku kishin shkruar të drejtat e fëmijëvetë të cilat ua ndanë punëtorëve të administratës komunale dhe kryetarit Merko.Kryetari Merko i priti me shumë kënaqësi si dhuratat ashtu edhe këngët e vogëlushëve dhe uroi që të jenë të dëgjueshëm dhe shembullor dhe të ndërtojnë një të ardhme më të mirë.


Zyra për marrëdhënie me publikun,
Komuna e Strugës 


[назад]
loading...
Коментари