Уметничката школа "Лулу Арт студио" на тридневна програма во Струга

Среда, 10 Јул 2019 | Прочитано 121 пати.

Уметничкото школо Лулу Арт студио оддржа тридневна програма за децата и учениците на студиото, каде што Струга беше одбрана како дестинација со цел да децата работат на отворен простор.


После тридневната програма и работа, учениците имаа можност да се сретнат со градоначалникот на Општина Струга, г. Рамис Мерко на кого му подарија рачна изработка изработена од самите ученици и благодарница за неговата работа и посветеност за градот на Струга да изгледа се поубаво секој ден.Учениците му раскажаа на градоначалникот за топлото гостопримство на стружаните, за убавите плажи и чистота и хигиената која се приметуваше не само во плажите туку и во градот.Сето ова се оствари благодарение на професорката по ликовност др.Лулзиме Османи со учениците на училиштето Реџе Рушити Зајази – Зајаз. ( Лиса Ахмеди, Резеарта Абази, Лиза Абази, Зана Абази, Улпиана Фариу, Веса Адеми, Елона Јонузи, Арлинда Салиу, Алмедина Зенкоска, Елиза Јонузи, Валмира Шаини ).


 

[назад]
loading...
Коментари