Утврден идентитетот на жртвите во вчерашниот пожар кај Чекоштина

Петок, 12 Јул 2013 | Прочитано 437 пати.

Како што информираат од СВР Охрид, извршената ДНК анализа и обдукција врз телата на жртвите од вчерашниот пожар кај Чекоштина, покажала дека станува збор за 38- годишната Ф.А. која била без постојана адреса на живеење и нејзиното новородено дете.

Потврдени се и првичните информации дека пожарот настанал од запалено ќумбе, по што бараката целосно изгорела, а жртвите починале од задушување со чад.   

[назад]
loading...
Коментари