Во Струга одбележани 75 години од формирањето на Првата Македонска пролетерска нардноослободителна ударна бригада

Понеделник, 10 Јун 2019 | Прочитано 276 пати.

Сојузот на борци 1941 – 1945 на Македонија – Општинскиот одбор на на Сојузот на борците – Струга , на 8 јуни на Денот на формирањето на Бригадата, организираше прослава по повод 75 години од формирањето на Првата Македонска пролетерска нардно ослободителна ударна бригада под мотото: Мир-Традиција-Иднинина.


Бројната делегација преводена од председателот Ајредин Мемеди, како и пртседателот на ЗП –Струга Милорад Трпоски, голем број граѓани и претставници од локалната саmoуправа положија  цвеќе на споменикот на НОБ на плоштадот во Струга.


Поздравен збор до присутните упати председателот на општинскиот одбор на СБМ-Струга Ајредин Мемеди,, додека пак Претседателот на СБМ-Охрид се обрати до присутните со поздравни зборови во просторијата на ОО на Сојузот на борци во Струга,каде што беше приреден и скромен коктел за присутните.


Извор: Strugaonline

[назад]
loading...
Коментари