Вучиќ: Сакам гаранција дека Србија ќе биде во ЕУ во 2025 година, ако потпишеме договор со Приштина

Петок, 14 Сеп 2018 | Прочитано 205 пати.

Српскиот претседател, Александар Вучиќ изјави дека постигнувањето на каков било договор со Приштина мора да подразбира дека Србија ќе добие гаранции и ќе стане членка на Европската Унија во 2025 година.


„Ако биде постигнато решение, тоа би требало да биде сопфатен договор што ќе ги вклучи не само односите меѓу Србите и Албанците на Косово, туку би морал да го вклучи и решавањето на патот на Србија кон ЕУ и економскиот напредок“, рече Вучиќ.

[назад]
loading...
Коментари