Димитров на регионална конференција по повод 10- годишнината од формирањето на Европскиот фонд за Балканот

Понеделник, 16 Апр 2018 | Прочитано 111 пати.

Шефот на македонската дипломатија Никола Димитров во Белград ќе учествува на регионалната конференција што се организира по повод 10- годишнината од формирањето на Европскиот фонд за Балканот. Димитров ќе се обрати како главен говорник на конференцијата.


Главна мисија на организацијата е да ја промовира интеграцијата на земјите од регионот во Европската унија и нивната трансформација во просперитетни и стабилни европски демократии.


Предвидено е министерот Димитров да оствари неколку билатерални средби со реномирани учесници на конференцијата, соопштуваат од МНР.


извор:МРТ

[назад]
loading...
Коментари

Македонија