Џиновска тиква од 115 килограми во Струга

Џиновска тиква од 115 килограми во Струга

Тиква од 115 килограми израснала во бавчата на Назам во Струга, Земјоделец од Радолишта денес ја изложи тиквата на градскиот пазар во Струга и го привекуваше вниманието на граѓаните.

Во многу делови од светот постојат различни натпревари каде земјоделците се натпреваруваат меѓу себе за нивниот производ.

Во момоентов најголемата тиква во светот тежи 1000 килограми.

Можеби ке те интересира
This will close in 0 seconds