12 нови заразени од коронавирус, вкупниот број достигна 148 лица

12 нови заразени од коронавирус, вкупниот број достигна 148 лица

Во изминатите 24 часа се регистрирани 12 нови случаи на коронавирус во земјата.

По градови: Скопје (7) и Куманово (5). Со ова вкупната бројка на дијагностицирани пациенти со КОВИД-19 денеска до 12.00 часот изнесува 148 лица.Според местото на живеење, досега случаи на КОВИД-19 се регистрирани во:- Скопје (88)- Дебар (40) – Куманово (8) – Штип (7)- Кавадарци (2)- Охрид (2)- Гостивар (1)Поради собирање на податоците до 12:00 часот, за деталниот извештај ќе информираме секој ден во периодот од 12:00 до 13:00 часот.

Можеби ке те интересира
This will close in 0 seconds