15 најголеми напуштени градови во светот

15 најголеми напуштени градови во светот

Само во Соединетите Американски Држави има речиси четири илјади градови на духови, а уште многу повеќе ширум светот.

Иако повеќето од овие места се мали, има некои прилично големи напуштени градови. Ова се 15-те најголеми напуштени градови во светот.

Можеби ке те интересира
This will close in 0 seconds