Дополнителниот заменик министер за внатрешни работи Славјанка Петровска во работна посета на СВР Охрид

Дополнителниот заменик министер за внатрешни работи Славјанка Петровска во работна посета на СВР Охрид

Дополнителниот заменик министер за внатрешни работи, Славјанка Петровска,вчера, во рамки на редовните работни активности го посети Секторот за внатрешни работи Охрид, односно повеќе полициски организациони единици под надлежност на СВР Охрид. При тоа, Петровска имаше работни средби со раководните луѓе, како во СВР Охрид така и во Одделението за внатрешни работи Кичево, Полициските одделенија Зајас и Осломеј и на Езерската полиција при Регионалниот центар за гранични работи Запад.

Во рамки на средбите, дополнителниот заменик министер Петровска беше информирана околу сите тековни активности на полициските служби и во делот на безбедноста и сигурноста на граѓаните, но и во делот на подготовките околу следење и обезбедување на претстојниот изборен процес.

Како што рече Петровска, безбедносната состојба на подрачјето во надлежност на СВР Охрид е задоволувачка, стабилна што од аспект на изборите што претстојат, е гарант дека се исполнуваат условите за одржување на мирен и фер изборен процес. Дополнително, како што нагласи Петровска, задоволува и воспоставената соработка со локалните власти што, исто така, е еден од битните предуслови во организацијата на слободни и демократски избори.

Дополнителниот заменик министер ги охрабри вработените да постапуваат исклучиво согласно законските прописи и да ги применуваат професионалните стандарди, затоа што само на тој начин ќе ја зачуваат и зголемат довербата на граѓаните кон полицијата.

Извор: OhridNews

Можеби ке те интересира
This will close in 0 seconds