Албанија го има најубавиот стадион на Балканот

Албанија го има најубавиот стадион на Балканот

На мечот со светскиот првак Франција, Албанија го пушти новиот стадион нарачен “Air Albania”. Националната арена се наоѓа во Тирана и е изградена на местото на стар стадион кој бил срушен.

Може да прими 22.500 гледачи и е еден од најубавите објекти на Балканот. Правен е во англиски стил, без атлетска патека. Ќе може да се играат сите мечеви освен филале на Лигата на шапионите.

Можеби ке те интересира
This will close in 0 seconds