• 18/09/2020

Албанија ја затвори границата со Косово

 Албанија ја затвори границата со Косово
loading...
Advertisement

Властите во Албанија донесоа одлука привремено да ја затворат границата со Косово, како дел од превентивните мерки против ширење на коронавирусот.

Националниот центар за управување со границите, кој работи во рамките на Министерството за внатрешни работи на Косово, објави дека влезот во Албанија ќе биде забранет за сите граѓани, односно за косовските возила, од 13 март во 6 часот наутро, пренесе Радио слободна Европа.

„Ќе биде дозволен само влез на амбулантни возила или возила на брза помош, комерцијални возила и владини возила. Оваа мерка ќе трае до полноќ на 15 март“, се додава во соопштението.

Владата во Албанија, исто така, го забрани сообраќајот на јавни и приватни возила во Тирана, Драч, Скадар, Лежа, Елбасан, Фиела и Валона.