Александра Дејкоска и Георгина Лабоска овој месец ја добија наградата за чиста Струга

Александра Дејкоска и Георгина Лабоска овој месец ја добија наградата за чиста Струга

Овој месец беше исчистена плажата,,25ти мај”. Александра Дејкоска и Георгина Лабоска се доботничките на,,Наградата за чиста Струга”.

Иницијативата ,,Награда за чиста Струга“ беше покрената од интернационална уметница, Лида Шерафатман, која престојува во Струга од 2018 г. Наградата секој месец се доделува почнувајќи од јануари годинава.

Истата е обезбедена во соработка со различни локални сектори, индивидуални граѓани, невладини, приватни фирми и владини претставници.

Наградата е со цел да се поттикнат и наградат индивидуи кои се грижат за чистотата на градот, особено јавните простори за кои и работниците на комуналното претпријатие се грижат да бидат чисти. Наградата изнесува 6100 ден.(100 €) и се доделува на победникот на 25-ти секој месец.

извор:Strugaonline

Можеби ке те интересира
This will close in 0 seconds