Алијанса за Албанците:Денес цели населби, десетици куќи во некои делови на Струга се поплавени

Алијанса за Албанците:Денес цели населби, десетици куќи во некои делови на Струга се поплавени

Денес цели населби, десетици куќи во некои делови на градот Струга, се поплавени од дожд во услови на недостаток на атмосферска и фекална канализација.

Ја повикуваме Општина Струга да преземе мерки за поплавените куќи во различни населби и улици на градот. Да се избегнат материјалните штети и да им се излезе на помош на граѓаните кои имаат потреба.

Сѐ друго е недостаток на одговорност од страна на локалните власти.информираат од Алијанса за Албанците

Можеби ке те интересира
This will close in 0 seconds