Антивирусниот лек Фавира од денес и во Македонија

Антивирусниот лек Фавира од денес и во Македонија

Агенцијата за лекови одобри увозот на антивирусниот лек фавипиравир. Медикаментот кој се повеќе го бараат болните од ковид, во земјава треба да пристигне од денес.

Увозот е од Јапонија и Турција.

Лекот досега го немаше во македонските аптеки, пациентите на црно го набавуваа пред се од Косово по цена од 100 па се до 300 евра.

Можеби ке те интересира
This will close in 0 seconds