Асаноски избран за Секретар на Дијаспора на Месна Заедница Октиси

Асаноски избран за Секретар на Дијаспора на Месна Заедница Октиси

Демиралија Асаноски е избра за Секретар на Дијаспора на Месна Заедница Октиси
Во просторите на Оделението за Соработка со Месни Заедници и Заштита и Спасување при Општина Струга,се одржа работен состанок во с.Октиси, на состанокот присустуваа ; претседателот на Месната Заедница,Директорот на Водовод Октиси,преставник од хигиена Октиси,интелектуалци од селото,преставник од диаспора од с.Октиси и дрг.

На работниот состанок главна тема беа проблемите со кои се соочува Октиси како урбано населено место особено со депонијата до селото, која често пати се запалува и го загадува воздухот,недоволното снабдување со електрична енергија,водоводното снабдување , соработката со диаспората од с.Октиси и дрг.
Со оглед на фактот дека голем број на граѓани од с.Октиси живеат и работат во странство се појавувал потреба од потесна соработка помеѓу жителите кои живеаат во родниот крај и во диаспората за подобар економски и социален развој на Октиси.


Преставниците учесници на состанокот едно гласно го предложија и го прифаттија за преставник за Диаспората за с.Октиси, да биде г-дин Демиралија Асаноски, долгогодишен печалбар и активист од с.Октиси, кој ќе биде поврзувачки мост помеѓу жителите кои живеаат во селото и жителите кои живеат во странство за подобро Октиси.


Информираат од Одделението за Соработка со Месни Заедници и Заштита и Спасување.

Можеби ке те интересира
This will close in 0 seconds