Беше најплатената манекенка на светот, а поради пластичните операции банкротирала – денес е непрепознатлива

Беше најплатената манекенка на светот, а поради пластичните операции банкротирала – денес е непрепознатлива

Во групата на екстремни примери за пластични операции и претерана употреба на хирургија спаѓа и оваа манекенка.

Славната манекенка и првиот супермодел поради желбата да изгледа засекогаш младо и убаво го променила секој дел од своето лице.

Џенис Дикинсон денес е пример за тоа што се нарекува “хорор на естетските корекции“.

Џенис Дикинсон, која денес има 65 години владееше со светската мода во 70-те години, а била крунисана со својата неверојатна природна убавина.

Кога некој ќе одлучи да има еден тон пластични операции позади таквата одлука секогаш се кријат комплксни причини.

loading…

Желбата да се менува себеси не ја напуштила ниту денес, а во 2013-та година дури и банкротирала поради честата посета на пластичен хирург…

Некои од своите естетски корекции таа ги прикажувала и на малите екрани во емисијата “Botched” na kanalu “E!”.

Некогаш најплатеата манекенка на светот, пред неколку години исто така соопштила дека има рак на дојките. Изјавила дека не треба да ја сожалуваат поради болеста, а потоа истата ја победила.

Исто така сите се убедени дека таа поради опсесијата со пластичните операции забрзано старее и дека сето тоа било воочливо уште пред десеттина години.

Можеби ке те интересира
This will close in 0 seconds