• 15/08/2020
 БиХ ги отвори границите кон земјите од ЕУ

БиХ ги отвори границите кон земјите од ЕУ

loading...
Advertisement

Од денес граѓаните на земјите од Европската Унија можат да влезат во БиХ со негативен тест за коронавирус, не постар од 48 часа.

Оваа одлука на Советот на министри се однесува на граѓаните на земјите од ЕУ, Шенгенскиот договор и странците кои имаат повеќекратна шенген виза или виза на Европската Унија или соодветна дозвола за престој во ЕУ и земјите од Шенген, под наведениот услов.

Граѓаните на овие земји се должни да се придржуваат и да ги почитуваат сите епидемиолошки упатства.

Од оваа одлука се ослободени граѓаните на Србија, Хрватска и Црна Гора, на кои не им треба негативен тест.

Можеби ке те интересира