БиХ го презеде претседавањето со Јадранско-јонската стратегија на ЕУ

БиХ го презеде претседавањето со Јадранско-јонската стратегија на ЕУ

Босна и Херцеговина го презеде едногодишното претседавање со Стратегијата на Европската унија за јадранскиот и јонскиот регион (EUSAIR), форум преку кој четири земји од ЕУ и шест земји кои не се членки на ЕУ соработуваат во трговијата, животната средина и туризмот. Албанија претседаваше со иницијативата изминатата година. Заменикот-министер за надворешни работи на БиХ, Јосип Бркиќ, […]

The post БиХ го презеде претседавањето со Јадранско-јонската стратегија на ЕУ first appeared on TV21.mk.

Можеби ке те интересира
This will close in 0 seconds