Брзите тестови за коронавирус стигнаа во Македонија

Tests COVID-19 coronavirus, positive and negative rapid test cassettes, 3D rendering isolated on white background

Брзите тестови за коронавирус стигнаа во Македонија

4.000 брзи тестови стигнаа во Македонија и моментално се наоѓаат во Здравствениот дом, потврдува д-р Караџовски.

Тој потенцира дека истите ќе бидат распределени таму каде што има најголема потреба од правење на брз тест, а тоа се гинеколошко-акушерските одделенија, интернистички, хируршки одделенија.

До крајот на неделата се очекува во Македонија да пристигне и поголема бројка на брзи тестови.

Можеби ке те интересира
This will close in 0 seconds