Чудовиште од човек, нов рекорд, 15 метри влечел авион тежок 46 тони (ВИДЕО)

Чудовиште од човек, нов рекорд, 15 метри влечел авион тежок 46 тони (ВИДЕО)

Саид Афшин Мобашер, познат како „ирански Херкулес“, ја покажа својата сила со повлекување на авион тежок 43 тони за Техеран (Мекдонел Даглас). Овој супер силен Иранец го влечел авионот неверојатни 14,72 метри за само 36 секунди.

Сејед Афшин Мобашер со специјално дизајнирана запрега успеа да го повлече авионот со посебен појас додека луѓето го набљудуваа и фотографираа потфатот.

Но, Асгар Ебади, извршен директор на Ски Кинг, го коментираше подвигот, велејќи: „Бидејќи стилот и градбата на Афшин се екстремно големи, ниту еден појас не му одговараше“, пишува „ Рупли “.

„И тие што ги имавме не работеа. Другите беа искинати. Овој што го направивме е првиот запрег во светот што може да издржи тежина од околу 45 тони.

„Ова е добар рекорд. Го регистрираме неговиот рекорд во иранскиот спорт за сите национални книги на федерацијата и се надеваме дека ќе можеме да планираме да го собори Гинисовиот рекорд и во оваа област“, ​​рече Хади Резаи, шеф. на иранскиот комитет за регистрација на спортови, евиденција на федерацијата.

Можеби ке те интересира
This will close in 0 seconds