Цел живот погрешно користиме ШНОЛИ: Фризерка открива како вистински ќе ја држат косата цврсто

Цел живот погрешно користиме ШНОЛИ: Фризерка открива како вистински ќе ја држат косата цврсто

Кога ќе видиме фризура направена без да се гледа што било користено за неа, веднаш знаеме дека има тенки шноли во косата.

Станува збор за мали, „невидливи“ шноли кои можат многу да помогнат кога станува збор за создавање елегантна фризура или само кога треба да ја прицврстиме косата и да ја држиме подалеку од лицето.

Фризерка на Тик Ток откри каде грешиме кога користиме шноли и зошто не ги користиме како што треба.

Имено, Сара Клер смета дека вообичаениот начин на отворање носи повеќе штета отколку корист. Шнолата не треба да ја отвараме и само да ја ставаме, туку затворена ја плетеме во косата со минимален отвор.
@sarahclairehair When I realized this, it made using bobbypins so much easier!! #bobbypin #hairtutorial #hairtipsandtricks ♬ original sound – main account got banned

На овој начин шнолата нема да се гледа и посилно ќе ја држи косата.

Шнолите за коса изгледаат како долги иглички кои се користат за држење и затегнување на косата. Сепак, многу жени ги користат на погрешен начин.

Можеби ке те интересира
This will close in 0 seconds

Generated by Feedzy