Црвен крст-Струга: Граѓаните кои прележале ковид 19 утре да даруваат ковалесцентна плазма

Црвен крст-Струга: Граѓаните кои прележале ковид 19 утре да даруваат ковалесцентна плазма

На ден 08.04.2021 ( четврток) ќе се одржи голема граѓанска акција за дарување на крв и ковалесцентна плазма, во просториите на Општа болница Струга (трансфузиологија).

,,Сите граѓани кои имаат прележано COVID-19 со поминати 30 дена од денот на заболувањето и се во добра здравствена состојба да дојдат да даруваат крв и да им помогнат на пациентите кои моментално се позитивни на ковид 19 и се борат за својот живот,,-апелираат од Црвен крст-Струга.

Крводарителската акција ќе се одржи во период од 8:00 до 15:00 часот.

Можеби ке те интересира
This will close in 0 seconds