Црвен крст-Струга започна со дистрибуција на хуманитарната помош

Црвен крст-Струга започна со дистрибуција на хуманитарната помош

Црвен крст на Република Северна Макрдонија – Општинска организација Струга  започна со дистрибуција на хуманитарна помош – пакети со храна и хигина во рурални средини за семејства од социјално загрозени групи кои се најпогодени за време на пандемијата Ковид-19.

Донацијата содржи 70 пакети храна и 70 пакети средства за хигиена, а е од Германската Амбасада обезбедена преку ЦКРСМ.

Можеби ке те интересира
This will close in 0 seconds