Данска става крај на Ковид-19

Данска става крај на Ковид-19

Од 10-ти семптеври во Данска коронавирусот нема да биде третиран како критична болест за општеството, соопшти данскиот ДР.дк.

Ваквата одлука на данските власти беше донесена поради големиот број на вакцинирано население во земјата.

Властите сметаат дека вирусот веќе нема да предизвика значителен притисок врз здравствениот систем.

Можеби ке те интересира
This will close in 0 seconds