• 23/09/2020

Дедо Мраз го чистеше Охридското езеро од гуми, лименки, пластични шишиња… (ВИДЕО)

 Дедо Мраз го чистеше Охридското езеро од гуми, лименки, пластични шишиња… (ВИДЕО)
loading...
Advertisement

Нуркачите од нуркачкиот клуб „Акватек“, спроведоа еко-акција под водите на Охридското езеро. Членовите на нуркачкиот клуб беа облечени како Дедо Мраз и го чистеа дното од каде извадија гуми од автомобили и камиони, лименки од пијалоци и пластични шишиња и чаши.

Изминатава година нуркачкиот клуб „Акватек“, направи неколку акции за чистење на езерото.