Демант на градоначалникот Рамиз Мерко

Демант на градоначалникот Рамиз Мерко

Градоначалникот на Општина Струга Рамиз Мерко нај остро ги демантира изнесените лаги и невистини од некои портали.

Тој за медиумите посочи дека барањата на жителите на Лабуништа Мороишта и другите населени места, не се во опфатот за заштита на културно наслетсво на “УНЕСКО”, и нивните барања за утврдување на правен статус на бесправно изградени објекти не претставуваат никаков законски проблем да се решаваат.

Градоначалникот Меркз Мерко ги информира жителите на овие населени места дека секое нивно барање ке се реши позитивно согласно законските прописи.

Можеби ке те интересира
This will close in 0 seconds