Денот на Албанската азбука – 22 Ноември, неработен за припадниците на албанската заедница

Денот на Албанската азбука – 22 Ноември, неработен за припадниците на албанската заедница

 Министерството за труд и социјална политика соопштува дека, согласно со Законот за празниците на РМ (,,Службен весник на РМ,, бр.21/98 и 18/07), 22 ноември 2021 година (понеделник), Денот на Албанската азбука, е неработен ден за граѓаните припадници на албанската заедница во Република Северна Македонија.

     Министерството за труд и социјална политика на граѓаните припадници на албанската заедница им го честита Денот на Албанската азбука.   

Можеби ке те интересира
This will close in 0 seconds