Денот на Албанската азбука, е неработен ден за граѓаните припадници на албанската заедница во Р С  Македонија.

Денот на Албанската азбука, е неработен ден за граѓаните припадници на албанската заедница во Р С Македонија.

Министерството за труд и социјална политика соопштува дека, согласно со Законот за празниците на РМ (,,Службен весник на РМ,, бр.21/98 и 18/07), 22 ноември 2019 година (петок), Денот на Албанската азбука, е неработен ден за граѓаните припадници на албанската заедница во Република Северна Македонија.

Истовремено, Министерството за труд и социјална политика на граѓаните припадници на албанската заедница им го честита Денот на Албанската азбука.

Можеби ке те интересира
This will close in 0 seconds