Денот на настава на турски јазик е неработен ден за граѓаните припадници на турската заедница

Денот на настава на турски јазик е неработен ден за граѓаните припадници на турската заедница

Министерството за труд и социјална политика соопштува дека согласно со Законот за празниците на РМ  („Службен весник на РМ„ бр.21/98 и 18/07), 21 декември 2019 година (сабота), Денот на настава на турски јазик е неработен ден за граѓаните припадници на турската заедница во Република Северна Македонија.
Истовремено, Министерството за труд и социјална политика на граѓаните припадници на турската заедница им го честита Денот на наставата на турски јазик.

Можеби ке те интересира
This will close in 0 seconds