Џудо клубот „Дрим“ ги унапредува своите знаења со помош на светски познати експерти

Џудо клубот „Дрим“ ги унапредува своите знаења со помош на светски познати експерти

Помошникот тренер во Џудо Клуб “ДРИМ“ Струга, Андреј Чакаровски учествуваше на семинар за тренери наменет за техничко усовршување за работа со деца од 8 до 12 годишна возраст, под мотото „Унапреди го твојот клуб” предводен од светски познатиот експерт од Јапонија Г-дин Хироши Катаниши. На семинарот учествуваа над 170 тренери од цела Србија и регионот.

Семинарот претставува уште едно надоградување на џудото во нашиот град и вклучува значајно усовршување на движења. техники и фрлања.

Извор:Strugaonline

Можеби ке те интересира
This will close in 0 seconds