• 22/09/2020

Димитров – Тешко да зборуваме за надеж за ЕУ откако трипати удривме во ѕид

 Димитров – Тешко да зборуваме за надеж за ЕУ откако трипати удривме во ѕид
loading...
Advertisement

Министерот за надворешни работи Никола Димитров изјави дека EУ наскоро мора да го исполни ветувањето за отворање на преговорите за членство на Северна Македонија. Тој вели дека не се доволни само пораките на охрабрување.

„Мислам дека овие пораки се позитивни и потребни, но во оваа фаза за нас и за мене како министер за надворешни работи многу е тешко да зборуваме за надеж откако трипати удривме во ѕид – во јуни 2018, јуни 2019 и во октомври годинава“, изјави Димитров за АФП.

Според него неопходно е да се донесе одлука што ќе им даде вистинска надеж на луѓето дека Европа е сериозна во однос на македонската европска перспектива.

Извор: Радио Слободна Европа