Додека се слуша за нивните злосторства, Веља Невоља има едно барање до судијата

Додека се слуша за нивните злосторства, Веља Невоља има едно барање до судијата

Во Специјалниот суд во Белград денеска има распит на обвинетиот соработник Срѓан Лалиќ.

Обвинетиот сведок го заврши својот исказ, одговараше на прашањата на судот и обвинителството, а на претходното рочиште почна да одговара и на прашањата на обвинетиот Миљковиќ. По Миљковиќ, прашања на Лалиќ ќе му поставуваат и други обвинети, а Беливук побара од судијата последен да го испраша Лалиќ.

Лалиќ при своето излагање зборуваше за убиствата од обвинението, но и за злосторствата кои не беа опфатени во обвинението. Одговарајќи на прашањата, Лалиќ рече дека Миљковиќ е мозокот на оваа група и дека тој го смислил начинот на кој ќе се вадат телата по убиството. Лалиќ изјави дека бил дистрибутер на шифрираната апликација „Скај“, а пред апсењето имал 1.250 корисници, истакнувајќи дека ги снабдувал повеќето членови на „кавачкиот клан“.

Тој зборуваше и за трговија со дрога, оружје, киднапирања, објаснувајќи како работела групата.

Покрај убиствата од обвинението, Лалиќ зборуваше и за убиствата на Љубомир Марковиќ Кица, Љубомир Лаиновиќ, Властимир Милошевиќ, Мирко Којиќ, Адис Спахиќ, Дамир Хоџиќ, Александар Сарач, Миле Радуловиќ „Капетан, Мирко Периќ, Мирко Којиќ, Игор Дедовиќ, Стеван Стаматовиќ и други.

По сведочењето на Лалиќ, следуваат останатите обвинети соработници Бојан Хрватин и Никола Спасојевиќ.

Лалиќ се договорил со Обвинителството за организиран криминал за затворска казна од 18 години да зборува за злосторствата на неговите поранешни пријатели, членови на оваа организирана криминална група.

Можеби ке те интересира
This will close in 0 seconds

Generated by Feedzy