Доделени 40 решенија за вработување на наставниците од основните и средните училишта

Доделени 40 решенија за вработување на наставниците од основните и средните училишта

Градоначалникот на Општина Струга, г. Рамис Мерко само во последната недела додели 15 решенија за вработување за наставниците на основните и средните училишта, со што се комплетираше и наставниот кадар во Лабуништа.Образованието е клучен дел во развојот на здраво и еманципирано општество, така што градоначалникот Мерко заедно со шефот за образование г.Дашмир Насуфи вложија многу напор за да обезбедат кваликифукуван наставен кадар, со тоа што само во рок од неколку месеци доделија повеќе од 40 решенија за вработување за наставниците од основните и средните училишта.Продолжуваме понатаму….Канцеларија за односи со јавноста,Општина Струга .

Можеби ке те интересира
This will close in 0 seconds