• 22/09/2020

Донирано возило од Германија за охридската Противпожарна служба

 Донирано возило од Германија за охридската Противпожарна служба
loading...
Advertisement

Општина Охрид доби специјално товарно противпожарно возило како донација од членовите на социјалдемократскиот општински совет на Тутлинген-Меринген, Германија.

Се работи за современо возило од марката „Ивеко-Магирус“, опремено со целокупната потребна опрема за гаснење на пожари.

Извор: OhridNews