ДРЖАВНО КАРАТЕ ПРВЕНСТВО УСПЕШНО ЗА КАРАТИСТИТЕ ОД ЛАБУНИШТА

ДРЖАВНО КАРАТЕ ПРВЕНСТВО УСПЕШНО ЗА КАРАТИСТИТЕ ОД ЛАБУНИШТА

Во Саботата на 07.03.2020год во населба Ченто- Скопје се одржа државно првенство за деца од 11-14 год во борби, кати и кати екипно, каде што и каратистите од Лабуништа зазедоа учество на тоа големо натпреварување.

Учесници кој што настапуваа беа следниве :


1. Саринах  Демишоска    категорија кати 10 години

2. Анел Зенделоски категорија борби 11години -50кг

3. Ивзијан Шерифоски  категорија борби 12години -47кг

4. Амил Зенделоски  категорија борби 12години -37кг

5. Абдулкадир Нуредини  категорија борби 12години +52кг

6. Анес Максутоски   категорија борби 13години -40кг

7. Омер Демишоски категорија борби 13години -55кг

8. Менил Велиоски   категорија борби 13години -40кг

9. Фатмир Велиоски категорија борби 14години -52кг

10. Раимка Јускоска  категорија борби 14години -54кг

Со медали успеаа да се закитат и да обезбедат пласман на балкасно првенство во Истанбул Р.Турција кое што ќе се одржи на 24,25,26 Април 2020год

1. Саринах  Демишоска    категорија кати 10 години се пласира на 3 место.

2. Анел Зенделоски категорија борби 11години -50кг се пласира на 2 место.

3. Омер Демишоски категорија борби 13години -55кг се пласира на 3 место.

Му посакуваме многу успех на балканското првенство… 

Можеби ке те интересира
This will close in 0 seconds