ДУЊА ЗА ПОДОБАР ИМУНИТЕТ: Чај кој има смирувачки ефект и ја елиминира несоницата

ДУЊА ЗА ПОДОБАР ИМУНИТЕТ: Чај кој има смирувачки ефект и ја елиминира несоницата

Дуњата се смета за исклучително лековито овошје, бидејќи од него се користи плодот, лисјата, цветот и семињата.

Овошјето обично се користи за правење сок и сируп, кои имаат многу поволен ефект врз работата на цревата и го зајакнуваат имунитетот.

Печениот плод од дуња се препорачува и за лекување на анемија, додека цветниот чај помага да се смири кашлицата.

Чајот од семе од дуња има смирувачки ефект, ја елиминира несоницата и лошиот здив, додека чајот од сушени лисја е добар лек за дијареа.

Можеби ке те интересира
This will close in 0 seconds