Две донации за ЈЗУ Општа болница Струга

Две донации за ЈЗУ Општа болница Струга

Кога станува збор за Струшката Општа Болница, успеавме уште повеќе да придонесеме за растот на инвентарот на нашата болница, од тие организации се Исламик Релиеф УСА и О.Х Калири и Миресис кои досега покажа хуманизам со љубов и посветеност, да помогнат кога е потребно Благодарение на нив во Општа Болница во Струга имаме 50 кревети и 50 нови плакари, кои наскоро ќе бидат пуштени во употреба Јас, како директор на оваа здравствена установа, изразувам посебна благодарност, за волјата и неуморната работа на организацијата Исламик Релиеф УСА и О.Х. Калири и Миресис во ова време на пандемија, за хуманизмот, поддршката и соработката коишто ни се од особено значење Преку Успешен менаџмент и донатори како што е организацијата Исламик Релиеф УСА и О.Х. Калири и Мирсис ќе ја олесниме работата на нашите лекари.

Живееме опкружени со технологија, примената на медицинската технологија е наш приоритет за зголемување на ефикасноста во однос на човечката продуктивност, истовремено олеснувајќи ја нашата работа.

Среќни што во одделот за хирургија во Општата Болница во Струга пристигна еден Електрохируршки генератор за монополарна и биполарна хирургија, отворена и лапароскопско и лепило за крвни садови благодарение на компанијата КОМЕД , чија вредност достигнува 2.000.000 денари.Изразувам посебна благодарност за Др.Ташко Ајановски во мое лично име и во име на целиот медицински персонал. Овој хуман гест со големо ја зголемува уште повеќе мотивацијата да продолжиме уште подобро.

Можеби ке те интересира
This will close in 0 seconds