Една од најтешките загатки: Можете ли да го пронајдете авионот кој што лета во спротивен правец од сите останати?

Една од најтешките загатки: Можете ли да го пронајдете авионот кој што лета во спротивен правец од сите останати?

Вклучете штоперица, максимално сконцентрирајте се и извршете ја задачата успешно. Ви посакуваме среќа!

Компанијата „Airports Parking Hotels“ од Велика Британија креирала една забавна загатка.

На илустрацијата има многу авиони и сите тие, освен еден – летаат во ист правец.

Ваша задача е да го пронајдете тој еден бел авион кој што се „сокрил“ и одлучил да лета во различен правец од сите останати.

.

.

.

.

.

Доколку не можете да се снајдете – еве ви малку помош. Поделете ја фотографијата на квадрати и пронајдете го нејзиното средиште, па „цртата“ поместете ја една третина надесно.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

Сепак, доколку и тоа не ви помогна, погледнете го решението на фотографијата:

Можеби ке те интересира
This will close in 0 seconds