Eкипата од „Порака нова“ освои второ место на Специјалната олимпијада

Eкипата од „Порака нова“ освои второ место на Специјалната олимпијада

Вчера во Спортско-рекреативен центар „Кале“ во Скопје се одржа кошаркарски турнир од Специјална олимпијада. Екипата составена од штитениците на Центарот со интелектуална попреченост „Порака нова“ освоија второ место во конкуренција од осум екипи.

Натпреварите поминаа во спортска и пријателска атмосфера, преку ваквите настани, лицата со попреченост се социјализираат, се дружат и развиваат спортски вештини.

извор:strugaonline

Можеби ке те интересира
This will close in 0 seconds