• 26/09/2020

Ердоган: „Во Албанија ќе изградиме 500 станбени објекти“

 Ердоган: „Во Албанија ќе изградиме 500 станбени објекти“
loading...
Advertisement

Пред некој ден Ердоган ги повика земјите од Исламскиот свет да помогнат во Албанија за да се ублажат последиците од силниот земјотрес.

Претседателот на Турција, Реџеп Таип Ердоган денеска зборувајќи за земјотресот што ја зафати Албанија, рече: „Во Албанија која беше погодена од земјотресот ќе изградиме 500 станбени објекти“