ФК Лабуништа 2011 на ден 01.01.2020 година одржа редовно годишно собрание

ФК Лабуништа 2011 на ден 01.01.2020 година одржа редовно годишно собрание

ФК Лабуништа 2011 на ден 01.01.2020 година одржа редовно годишно собрание со дневен ред.

1.Извештај за работата на здружението за 2019 год.
2.Финансиски извештај за 2019.
3.Програма за работа за 2020.
4.Коптирање на нови членови на Управниот одбор.
5.Тековни прашања.

  • На собранието со кое раководеше претседателот Сафет Демиралиески беше поднесен извештајот за работата како и финансискиот извештај на фудбалскиот клуб за 2019 година. Од изложеното јасно се гледа успехот на спортски план каде во првенството заостануваме само 3 бода зад првопласираната екипа а во купот на Р. С. Македонија имаме историски пласман во четвртфинале со можност да продолжиме и понатаму. Беа усвоени двата извештаи.
    Во однос на Програмата беше потенцирана една од главните цели а тоа е пласман на едно од првите две места и секако и повисок пласман во Купот. Исто така нагласени беа и активностите кои ке се превземаат за обезбедување на земјиште за изградба на спортски центар. Беше потенцирана и соработката со дијаспората за која цел беа кооптирани уште 4 нови членови во У. О. како и еден член од навивачката група. Гмечери. На крајот претседателот упати искрена благодарност кон сите чинители на оваа здружение посебно до подршката и организираноста на навивачката група Гмечери.

САФЕТ ДЕМИРАЛИЕСКИ

Можеби ке те интересира
This will close in 0 seconds