Форе-Карта ќе ви открие колку луѓе го носат вашето име и презиме

Форе-Карта ќе ви открие колку луѓе го носат вашето име и презиме

Кога ќе го внесете вашето име во пребарувањето, тоа ќе ви го покаже неговото потекло, како и земјата во која е најпопуларно. Можете исто така да дознаете колку луѓе во светот имаат исто име или презиме како вас

Во 2016 година, научниците од Универзитетот во Лондон смислија интерактивна мапа што открива сè за вашето презиме на ниво на земја.

Но, сега на forebears.io можете да дознаете колку е популарно вашето име или презиме во светот, односно во секоја одделна земја.

Внесете го вашето име во пребарувачот, и тоа ќе ви го покаже неговото потекло, како и во која земја е најпопуларно. Можете исто така да дознаете колку луѓе во светот имаат име или презиме како вас.

Се обидовме да го внесеме името на Миа во пребарувач.

Можеби ке те интересира
This will close in 0 seconds