ФОТО: Една маса сместена во три различни држави

ФОТО: Една маса сместена во три различни држави

Можеби многумина од вас се запознаени и ја виделе оваа фотографија на која една маса лежи на три различни држави. На неа може да седат тројца или повеќе лица и тоа во ист момент да ја „минуваат“ границата.

Станува збор за маса која се наоѓа на местото Собопарк, официјално во Унгарија. Масата од едната страна се наоѓа на територија на Унгарија, на другата на Словачка, и на трета на Австрија.

Навистина интересно место за туриристичка посета, и можеби и уникат во Европа.

Можеби ке те интересира
This will close in 0 seconds