ФОТО:Лабунишки бачила под снег

ФОТО:Лабунишки бачила под снег

Јабланица е една од планините на западниот раб која привлекува добри количини на снег.

Локацијата на овие фотографии е Лабунишки бачила, Струга.

Околината има повеќе двеилјадарки и е поволна за рекреативнао турно скијање со маркантни врвови и пејсажи.

Попознати и највисоки се Стрижак 2233м и Љапи 2185м. Фрирајд скијање може да добиете со висинска разлика од околу 600м.

ФОТО:Недим Мехмдоски

Можеби ке те интересира
This will close in 0 seconds