Футсал – Енхалон од Струга дебитира со победа

 Футсал – Енхалон од Струга дебитира со победа

Првиот футсал тим од Струга, Енхалон дебитираше со победа.

Првиот натпревар за екипата на ЕНХАЛОН од Струга беше против тимот на ПРОЕКТ од Валандово.

Енхалон триумфираше со стил и висок резултат од 15: 3. Така Енхалон ја започнува сезоната со победа во Втората лига на локалниот футсал, предупредувајќи ги противниците дека тие не само што ќе бидат учесници на шампионатот, туку ќе се борат едни против други за да го добијат шампионатот и ги освојат максималните бодови.

Во второто коло Енхалон ќе се соочи со екипата на Шкендија.

Да се ​​потсетиме дека Енхалон е првиот футсал тим во Струга што годинава го основаа Садик Волина, Мухамед Моме Шаиноски, Артан Кома, Благоја Бојчевски и Ппепарим Беќири.