• 25/09/2020

Генерацијата 2019/20 нема да полага матура!

 Генерацијата 2019/20 нема да полага матура!
loading...
Advertisement

Владата на денешната седниц усвои одлука со која се укинува државната матура, училишната матура и завршниот испит за оваа учебна година.

Учениците од основните и средните училишта не се враќаат во училишните клупи до крајот на наставната година. Тековната учебна година до крај ќе продолжи да се реализира преку организирање на далечинско учење, односно учење од дома. – рече министерот за образование и наука Арбер Адеми.

Адеми истакна дека уписот на првачињата за учебната 2020/2021 година ќе се врши во јуни, а со новиот сет мерки усвоен од Владата се уредуваат и уписите на високообразовните установи.

Извор: OhridNews