Голем пожар во Центар Жупа

Голем пожар во Центар Жупа

Голем шумски пожар се појавил денеска на планината Стогово, во Општина Центар Жупа.

Информациите се дека селото Броштица е најблизу до пожарот. Жителите на ова село велат дека теренот е непристапен и тешко може да го него да се стигне.

Селаните од тој регион будно ја следат состојбата, во контакт се со надлежните во општината, во која нема противпожарна единица.

Можеби ке те интересира
This will close in 0 seconds